Aktiviteiten

- Fototentoonstelling 2017 Heeft plaats gevonden op 5 november.

- Fototentoonstelling 2016 Op zondag 13 maart 2016 hebben we weer onze jaarlijkse Fototentoonstelling gehouden, dankzij de enthousiaste inbreng van de bezoekers zijn weer vele namen bekend geworden van toen nog (deels) onbekende foto's.

-  Voor nadere inlichtingen omtrent het te koop aangeboden unieke schilderij van Frans van de Berg, voorstellend de oude RK kerk in Baexem, geschilderd rond 1942-1943, grootte 50x60 cm (incl. lijst 72x82 cm), kunt u contact opnemen met info@heemkundebaexem.nl

- .   Dorpsraad Baexem ism Heemkunde Vereniging Baexem ontwikkelt een  historisch ommetje  (dorpswandeling) door en rond de kern van Baexem. De wandeling voert langs bestaande historische gebouwen (Exaten, Mariabosch) maar ook langs verdwenen gebouwen (Station, de Borg).

- Bezoek aan biologische boerderij Heijerhof (Henk Venner en Hetty de Ridder, Beekkant 9, Baexem http://www.heijerhof.nl). FoodonFoot-pad gelopen en mogen proeven van allerlei heerlijke produkten die hier worden gemaakt. Zie tabblad "Foto's".

-Presentatie film over Baexem in vroeger tijden i.s.m. fanfare Aurora t.b.v. 125 jarig bestaan fanfare Aurora.

Voor het bestellen van het jubileumboek "125 Jaar fanfare Aurora" à € 17,50, de cd waarop films "Boer Pietersen schiet in de roos" en "Aurora 1953"  à € 5 of de 5-DVD-box waarop diverse films van concoursen en uitstapjes van fanfare Aurora en het interview van Peter Lusse à € 10 kunt u contact opnemen met: bestuur@fanfareaurora.nl

-Lezing "Baexem Toen en Nu" voor leden van ZijActief, afdeling Baexem door Huub Ronckers en Sjaak Verkoelen.

-Excursie naar museum Vervlogen Tijden, Buggenum (Dhr. en mevr. Joosten).

-Fototentoonstelling 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017.

-Regelmatig gesprekken voeren met (oud-) inwoners van Baexem. Deze zijn digitaal vastgelegd en op schrift uitgewerkt.

-Lezing Hugo Levels in 2010 m.b.t. Baexem en omgeving in de Tweede Wereldoorlog.

-Excursie naar “den elektrischen draad” nabij Neeritter/ Kinrooi: de door de Duitsers aangebrachte versperring tussen Nederland en Belgie tijdens de eerste wereldoorlog.

-Verjaardagskalender, uitgebracht 2011 en gepresenteerd bij de fototentoonstelling; daarna te koop bij de leden van de vereniging.

-Inloopavonden met eventueel uitnodigen van de mensen die ook  foto’s aangeleverd hebben. Hiermee proberen we een zo goed mogelijke omschrijving bij de foto’s te krijgen,

-Heeft u foto’s of andere documenten die wij mogen scannen ter vergroting van ons archief, neem dan a.u.b. contact op met een van de bestuursleden. Na het scannen krijgt u uw materiaal weer terug.